Svensk handel juridik har varit rådgivare till coop sverige ab i tillsyn om google analytics

Svensk Handel Juridik har genom Linda Leffler Olsson och Malin Engblom varit rådgivare till Coop Sverige AB i Integritetsskyddsmyndighetens tillsyn av deras användning av Google Analytics. Tillsynen rörde de tredjelandsöverföringar som användningen av verktyget innebar. Ett otroligt spännande och lärorikt ärende som resulterade i ett föreläggande, men utan sanktionsavgift.

”Jag är tacksam över att ha fått förtroendet att hjälpa Coop i detta ärende. Genom vårt nära samarbete med Coop, främst dåvarande dataskyddsombud Christer Jönsson och chefsjurist Anders Dahlquist-Sjöberg, samt Svensk Handel ger det oss en otrolig fördel i vår rådgivning att kunna förstå processerna innan lagstiftning antas, tolkning och tillämpning och tillsynsmyndigheternas perspektiv. Det har varit till stor hjälp under ärendets gång och jag gratulerar Coop till ett väl genomfört projekt och utfall.”

Den 10e juli antog EU-kommissionen EU-U.S. Data Privacy Framework som gör att överföringar till USA åter igen kan ske. Besluten från Integritetsskyddsmyndigheten blir dock inte inaktuella i alla delar och Svensk Handel Juridik och Svensk Handel kommer fortsätta att bevaka utvecklingen och påverkan för handelsföretag.

Svensk Handel Juridik har flera dataskyddsjurister som är specialiserade i frågan. Vi erbjuder dessutom rabatterad juridisk rådgivning till Svensk Handels medlemsföretag. Vill ni veta mer om vårt erbjudande?

Kontakta oss

En del av Svensk Handel

Svensk Handel arbetar för att stärka handelns konkurrenskraft. Svensk Handel är en arbetsgivarorganisation som driver handelns frågor för parti-, detalj- och e-handeln. Svensk Handel Juridik är ett helägt dotterbolag till Svensk Handel och har i mer än 40 år bistått medlemmar med juridisk rådgivning. Som medlem i Svensk Handel får ni rabatterade priser på vår rådgivning.

Trygg E-handel

Trygg E-handel är en certifiering för nätbutiker som visar konsumenten att du som e-handlare är en seriös aktör som står för tydliga, enkla och enhetliga villkor och att köpet sker tryggt och säkert. Du kan ansöka om certifieringen på Svensk Digital Handels hemsida.