Karriär

slider image
 

 

Jurist med inriktning mot kommersiell hyresrätt

Svensk Handel Juridik AB är ett helägt dotterbolag till Svensk Handel som i mer än 50 år bistått företag inom handeln med affärsjuridiskt stöd. Som en del av vårt team får du möjlighet att arbeta med spännande uppdrag för såväl nationella kedjor som enskilda handlare. Vi biträder företag inom bland annat kommersiell hyresrätt, köp- och konsumenträtt, e-handelsrätt, avtalsrätt, GDPR och dataskydd samt compliance. Vårt erbjudande innefattar kvalitativ rådgivning, utbildningar och kurser.

Om oss

Svensk Handel Juridik består idag av nio medarbetare, med bakgrund främst från advokatbyrå eller särskild domarutbildning. Vi är fördelade på kontor i centrala Stockholm och Göteborg. Vi erbjuder en trevlig och dynamisk arbetsplats med mycket god sammanhållning. Som medarbetare har du goda möjligheter att påverka din yrkesroll och ditt ansvarsområde. Vi erbjuder utmanande och utvecklande arbete, konkurrenskraftiga villkor samt balans mellan privat- och arbetsliv.

Om rollen

Till vårt kontor i antingen Stockholm eller Göteborg söker vi dig som vill arbeta med affärsjuridik med tyngdpunkten inom kommersiell hyresrätt. I din roll kommer du självständigt att bistå klienter med rådgivning och därmed sammanhängande förhandlingar inom och utom rätta. Din roll innefattar arbetsuppgifter såsom uppsägning och omförhandling av hyresavtal, biträde vid hyrestvister i domstol och sammanträden vid hyresnämnd. Utöver hyresrätt kommer du i viss mån även bistå med rådgivning inom andra områden, exempelvis inom bolags- och avtalsrätt. I rollen ingår även att hålla kurser inom hyresjuridik. Du kommer att rapportera direkt till vd.

Vem söker vi?

Vi söker en jurist som har intresse för affärs- och handelsrelaterad juridik med erfarenhet av arbete inom kommersiell hyresrätt, gärna från advokatbyrå, annan konsultverksamhet eller bolag. Du har hög juridisk kompetens och ett lösningsorienterat arbetssätt. Du är ansvarstagande, självgående och driven med god samarbets- och kommunikationsförmåga. Vi sätter stort värde vid dina personliga egenskaper.

ansökan

Den aktuella tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med start enligt överenskommelse, gärna redan under 2022. Provanställning kan komma att tillämpas. Urvalsprocessen sker löpande. Varmt välkommen med din ansökan till info@shjuridik.se.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Malin Engblom, vd, tfn. 010-471 86 17, eller Lina Sabadello, jurist, tfn. 010-471 85 31.

Att arbeta hos oss

Vi vill ge dig möjlighet att utvecklas – både på jobbet och i ditt privatliv. Svensk Handel Juridik är arbetsplatsen för dig som är intresserad av handelsfrågor, älskar utmaningar och nya idéer och som vill ha möjlighet att kombinera ett spännande jobb med din fritid.

Vi är ett team som består av 8 jurister och en paralegal med kontor i Stockholm och Göteborg. Vi är just nu inne i en expansiv fas och letar ständigt efter duktiga och engagerade jurister som vill vara med på vår resa.

Vill du veta mer om hur det är att jobba hos oss? Välkommen att kontakta vår VD Malin Engblom.

 

En del av Svensk Handel

Svensk Handel arbetar för att stärka handelns konkurrenskraft. Svensk Handel är en arbetsgivarorganisation som driver handelns frågor för parti-, detalj- och e-handeln. Svensk Handel Juridik är ett helägt dotterbolag till Svensk Handel och har i mer än 40 år bistått medlemmar med juridisk rådgivning. Som medlem i Svensk Handel får ni rabatterade priser på vår rådgivning.

Svensk Digital Handel

Svensk Digital Handel AB utvecklar tjänster och driver frågor som bidrar till en tryggare, smartare och mer lönsam digital handel i Sverige. Svensk Digital Handel verkar för att stärka den svenska e-handelns konkurrenskraft. Medlemmar i Svensk Digital Handel får rabatterade priser på vår rådgivning.

Trygg E-handel

Trygg E-handel är en certifiering för nätbutiker som visar konsumenten att du som e-handlare är en seriös aktör som står för tydliga, enkla och enhetliga villkor och att köpet sker tryggt och säkert. Du kan ansöka om certifieringen på Svensk Digital Handels hemsida.