Juridiken kring covid-19

På denna sida har vi samlat information om juridiken kring covid-19. Här hittar du information om statens hyresstödpaket, vanliga hyresrättsfrågor och andra juridiska frågor vi får just nu med anledning av covid-19. Här hittar du också information om hur vi arbetar för att förbättra situationen för hyresgäster.

slider image
 

 

Regeringens nya stödpaket

Fredagen den 5 februari höll vi, tillsammans med Svensk Handel, en presentation om de olika stödpaketen som regeringen har presenterat under 2021. Under presentationen gick vi igenom stödåtgärder som Svensk Handel har vidtagit, men också vilka förutsättningar som måste vara uppfyllda för att få stödet.

Missade du webbinariet kan du se det i efterhand här.

Presentationsunderlaget hittar du här.

 

När kan du få ersättning som hyresgäst?

Risken för smittspridning gör att många kunder väljer att stanna hemma och flera företag vittnar om minskad försäljning. Vi får just nu många frågor från medlemmar om vilka rättigheter de har enligt sina hyresavtal. Vi listar några av de vanligaste frågorna nedan.

Läs mer
slider image
 

 

viktig Information från boverket

Boverket har samlat ett antal vanliga frågor och svar om hyresstödpaketet och vad som gäller vid hyresreduceringar. Listan fylls på vartefter som nya frågor kommer in till Boverket.

Ta mig till Boverkets hemsida

Samlade länkar till information om statens hyresstödpaket

Regeringen har presenterat två förslag för att kunna hjälpa företag i de mest utsatta branscherna, dels hyresstödpaketet, dels omställningspaketet och det finns mycket information på olika webbplatser som gäller de båda stödpaketen. Vi har därför samlat länkar till information kopplat till statens hyresstödpaket och omställningspaket för att underlätta för er hur ni hittar informationen.

Till länksamlingen

 

Hur påverkar covid-19 dig som hyresgäst?

Det nya coronaviruset har slagit hårt mot handeln. Det är en tuff situation som handelns hyresgäster nu står inför. Tillsammans med Svensk Handel har vi tagit fram en kravlista som ska hjälpa svenska handlare att överleva.

Läs mer om Svensk Handels kravlista
slider image
 

 

Nyheter

Covid-19 och force majeure

Vi har just nu högt tryck på vår telefonrådgivning med anledning av covid-19 och hur force majeure-klausuler ska tolkas. Många undrar vad som gäller avtalsrättsligt vid leveransförseningar och andra avtalsbrott.

Läs mer

 

En del av Svensk Handel

Svensk Handel arbetar för att stärka handelns konkurrenskraft. Svensk Handel är en arbetsgivarorganisation som driver handelns frågor för parti-, detalj- och e-handeln. Svensk Handel Juridik är ett helägt dotterbolag till Svensk Handel och har i mer än 40 år bistått medlemmar med juridisk rådgivning. Som medlem i Svensk Handel får ni rabatterade priser på vår rådgivning.

Svensk Digital Handel

Svensk Digital Handel AB utvecklar tjänster och driver frågor som bidrar till en tryggare, smartare och mer lönsam digital handel i Sverige. Svensk Digital Handel verkar för att stärka den svenska e-handelns konkurrenskraft. Medlemmar i Svensk Digital Handel får rabatterade priser på vår rådgivning.

Trygg E-handel

Trygg E-handel är en certifiering för nätbutiker som visar konsumenten att du som e-handlare är en seriös aktör som står för tydliga, enkla och enhetliga villkor och att köpet sker tryggt och säkert. Du kan ansöka om certifieringen på Svensk Digital Handels hemsida.